Indonesia

Lista actelor necesare pentru obtinerea vizei turistice in Indonezia (fara prezenta turistului):


1) Paşaport, valabil cel puţin încă trei luni de la data expirării vizei; 

2) 1 fotografie color 3x4, tip paşaport 
3) Formularul de cerere completat lizibil şi integral cu caractere latine (oferit de agentia de turism);

4) Rezervare de bilet avia, autocar tur-retur. Dacă solicitantul călătoreşte cu autoturismul – certificatul de înmatriculare, permisul de conducere, cartea verde în original şi copiile (oferite de agentia de turism);
5) Confirmare din partea hotelului despre achitarea completă în avans. Această confirmare trebuie să fie emisă de către hotel şi să conţină datele de contact, voucher-ul în original, şi copia, şi contractul cu agenţia de turism. (oferite de agentia de turism);

6) Dovada mijloacelor financiare proprii (extras din cont bancar în original)


- Va atentionam ca taxa consulara nu este returnabila!

- Prezenta turistului nu este obligatorie!

- Cosulatul este in drept sa va ceara si alte acte in afara celora mentionate mai sus

- Viza se elibereaza in decurs de 7 zile!


Taxa consulara – 75 €

IndonesiaIndonesiaIndonesiaIndonesia

Capitala

Jacarta

Geografia

Clima: ecuatorial şi subequatorial oceanic
Locaţie: sud-estul Asiei 

Suprafaţa

1 919 440 kм²

Populaţie

229 965 000

Oraşele

Djacarta

Valută

rupii

Viza

necesara

Fusul orar

UTC +7

Pref ixul ţării

 +62

Limbe

mai multe dialecte Indoneziene, engleza

Consulatul Moldovei

+37322690990

Relieful este variat, de la vârfuri de peste 5.000m până la plaje întinse, râuri și lacuri, care sunt adăpostul unei faune și vegetații variate și luxuriante.Indonezia este cel mai mare arhipelag din lume, are 18.108 insule dintre care 6000 nelocuite, și este situată în sud-estul Asiei la nord-vest de Australia. Insulele sunt dispersate în Oceanul Indian și Oceanul Pacific, ocupând 5.100 de km din linia ecuatorului (aproape o optime din circumferința pământului).

Are o climă tropicală, cu două sezoane - ploios și secetos, nu are anotimpuri iar umiditatea este foarte ridicată.În Indonezia se întâlnesc de asemenea din belșug plante tropicale, inclusiv renumita Rafflesia arnoldi, cea mai mare floare din lume și Amorphophallus tatinum, cea mai mare inflorescență a genului.

Deoarece aici se întâlnește una dintre limitele geografice cele mai remarcabile în ce privește distribuția animalelor, în Indonezia se regăsesc numeroase specii diferite de animale.

Dragonul de Komodo (Varanus komodoensis) a fost desemnată drept specia națională indoneziană, Siluk/Arwana (Scleropage formossus) - animal fascinant, iar șoimul Elang Jawa (Spizaetus bartelsi) - specie rară (în primejdie).

Data de 5 noiembrie a fost declarata Ziua Naționala a Florei și Faunei.Are aproximativ 400 de vulcani dintre care 130 sunt activi. Cel mai renumit vulcan este Krakatau, a cărui erupție în 1883 a facut 36.000 de victime distrugând aproape în totalitate insula. Cel mai înalt vârf este Puncak Jaya (5 030m), face parte din lanțul muntos Sudirman din insula Irian Jaya.

Datorită vulcanilor activi și a plăcilor tectonice pe care se situează, Indonezia este țara cu cea mai mare activitate seismică și vulcanică.