Italia

Lista actelor necesare pentru obtinerea vizei turistice in Italia (cu prezenta turistului):


1) Paşaport, valabil cel puţin încă trei luni de la data expirării vizei; 
2) Copia paginii cu datele de identificare din paşaport si a paginilor care contin vize Shenghen, SUA, Marea Britanie precedente, precum si ale paşapoartelor vechi in caz ca contin vizele susmentionate;

3) 1 fotografie color 3x4, tip paşaport 
4) Asigurare de sănătate şi accident pentru Spaţiul Schengen (oferita de agentia de turism);
5) Formularul de cerere completat lizibil şi integral cu caractere latine (oferit de agentia de turism);
6) Pentru angajati - adeverinţa de la locul de muncă din partea angajatorului moldovenesc, respectiv orice altă dovadă despre activitatea solicitantului de viză, care să conţină salariul, scopul, perioada călătoriei

Pentru oameni de afaceri - certificat de inregistrarea a companiei, extras din registrul intreprinderilor precum si cadeverinta de la locul de munca

Pentru studenti sau  elevi - certificat de la locul de studii şi carnet de student in original şi o copie precum si actele unui sponsor (de ex: adeverinta de la locul de munca a unui parinte)

Pentru pensionari sau invalizi - certificat de pensionar / invaliditate

Pentru casnice - actele persoanei sponsorizante de ex. ale sotului/sotiei (certificate de la locul de munca, etc),

Pentru liber profesionisti - certificat de profesii libere (copia şi originalul) 

7) Carnet de muncă (copia şi originalul); 
8) Rezervare de bilet avia, autocar tur-retur. Dacă solicitantul călătoreşte cu autoturismul – certificatul de înmatriculare, permisul de conducere, cartea verde în original şi copiile (oferite de agentia de turism);
9) Confirmare din partea hotelului despre achitarea completă în avans. Această confirmare trebuie să fie emisă de către hotel şi să conţină datele de contact, voucher-ul în original, şi copia, şi contractul cu agenţia de turism. (oferite de agentia de turism);

10) Buletin de identitate în original şi copia

11) Descrierea pe o foaie separată a planurilor de călătorie: traseu, scop, date şi localităţi 

12) Dovada mijloacelor financiare proprii (extras din cont bancar în original)

13) Aviz privind schimbarea numelui


- Va atentionam ca taxa consulara nu este returnabila!

- Persoana depune personal actele si se prezinta pentru interviu la consulat!

- Cosulatul este in drept sa va ceara si alte acte in afara celora mentionate mai sus

- Viza se elibereaza in decurs de 7 zile!

 

Taxa consulara – 35 euro 

Copii (0-18 ani), pensionarii, invalizii precum si rudele (de prim grad) ale cetatenilor UE carei acompaniaza in calatorie - nu achita taxa consulara!

ItaliaItaliaItaliaItalia

Capitala

Roma 

Geografie

Clima - tranziţia de la subtropical

temperat continental

Locaţie - Europa de Sud

Suprafata

301 230

Populaţie

60,231,214

Oraşe

Roma, Milano, Napoli, Torino 

Valută

euro

Visa

necesara

Fusul orar

 UTC +1

Prefixul ţării

+39

Limbi

Italiană, Engleză

Consulatul Moldovei

Roma, Via Montebello, 8 
TEL:+39 06 474 02 10
FAX:+39 06 478 810 92 

 

Atunci cand a venit vremea ca Dumnezeu sa creeze Italia, a decis sa faca o opera de arta. A inceput prin a desena o cizma, cu toc si pinten.

Apoi si-a luat pensulele, vopselele si paleta. Amestecand cu grija toate culorile, a pictat lacuri in Nord, insule pentru Venetia, d ealuri care sa imprejmuie Florenta, raul Tibru pentru Roma, gradini de portocali si lamai pentru Sorrento, o grota pentru Capri, maslini si pini pentru Calabria si muntele Etna pentru Sicilia.

Amestecul de culori ramas pe paleta era o capodopera in sine. Atunci a transformat culorile: verdele in campii, rosul si galbenul in gradini de flori, maro-ul in munti.

La sfarsit, a inconjurat totul cu o mare albastra stralucitoare, incalzita de soare, in care sa se reflecte cerul senin. Atunci cand oamenii au descoperit acest paradis, s-au oprit aici, amestecandu-si graiurile, traditiile, folclorul, muzica si arta… " (dintr-o veche legenda italiana) Italia este intr-adevar o capodopera. 

Natura, clima, pozitie, istorie, arta - din toate acestea a rezultat un amalgam incantator, ce a atras dintotdeauna. Este o tara greu de definit, tocmai pentru ca are de toate; un loc unde pe fiecare kilometru patrat gasesti ceva interesant, unde respiri efectiv trecutul si te lasi invaluit de frumusetea prezentului. Italia inseamna 3 milenii de istorie, cultura, arta, traditie care ar seduce pe oricine.

Poti vizita ruine romane, poti auzi ecourile Renasterii, poti sta in fermecatoarele orasele medievale presarate printre dealuri; te poti pierde in labirintul romaticelor canale din Venetia, vrajit de cantecul gondolierilor. Sau te poti lasa prada placerilor simple ale vietii: schi in Alpi sau inot intr-o mare de smarald in sud; aroma vinului rosu de Chianti si poemul pe care-l fac italienii cand vorbesc despre ceea ce noi numim, banal, "paste".

Intr-un cuvant, descoperi "la dolce vita".