Catalog

Cehia

Cetatanii Republicii Moldova, detinatori de pasapoarte biometrince nu necesita viza pentru calatorii de scurt timp in statele Uniunii Europene.

CehiaCehiaCehiaCehia
Capitala

Praga

Geografie

Locatie: Centrul Europei
Clima: temperat

Suprafaţa 78 866

Populaţie

10 403 100

Ora┼čele

Praga, Brno, Ostrava, Plzen

Valut─â

Coroana ceh─â

Visa

necesarđ░

Fusul orar

UTC +1

Prefixul ţării

+420

Limbi

ceh─â,engleza 

Consulatul  Moldovei

Praga, str. Juarezova nr. 14
TEL:+420 233 323 762
FAX:+420 233 323 765

Republica Ceha este situata in Europa Centrala, la granita cu Germania, Polonia, Slovacia si Austria, fiind o adevarata patrie a castelelor istorice si a lacurilor romantice. Cele mai frumoase peisaje le veti intalni pe vaile raurilor Vltava (Moldau) si Labe (Elbe), zone cu dealuri inalte si munti stancosi. In partea de Vest se afla legendara Boemie.  
Din Praga, turistii sunt condusi spre alte doua renumite orase, Karlovy Vary si Mariánské Lázne, cat si in est, spre Moravia, zona castelelor, a povestilor, unde se afla orasele istorice Olomouc, Kromeriz si Telc.
PRAGA - Orasul de AurDe mai bine de 1000 de ani, arhitectii orasului au recurs la toate artificiile inventate vreodata pentru a ridica uimitoarele cladiri cu arcade gotice si ferestre renascentiste, cu elemente rococo si Art Nouveau. Dezvoltarea orasului a inceput in secolul al XIV-lea, in timpul domniei lui Charles IV, care a ordonat un program glorios de dezvoltare urbanistica. De atunci dateaza podul peste Vlatva, care se dovedeste si astazi indispensabil. Spre deosebire de alte orase ale Europei, Praga a supravietuit in mod miraculos celui de-al doilea razboi mondial.     
Capitala Poloniei este practic alcatuita din patru orase distincte, fiecare cu istoria si caracteristicile proprii, cate doua pe fiecare mal al Vlatvei.
Districtul Castelelor (Hradcany) este cel mai impozant, dominand de departe peisajul. Aici se afla monumentul baroc Lady de Loreto, un adevarat loc de pelerinaj, palatul Cernin, datand din secolul al XVII-lea, piata Hradcany cu palatele Tuscan si Martinic.
Urmeaza apoi districtul Mala Strana, a carui constructie a inceput in secolul al XIII-lea; majoritatea cladirilor sale, construite in stil baroc sau renascentist, sunt vechi de sute de ani, cea mai cunoscuta fiind catedrala Sfantului Nicolae.
Stare Mesto, pe celalalt mal al raului, este una din cel mai bine conservate localitati medievale din Europa, iar in continuarea lui se afla Nove Mesto, oras din secolul al XIV-lea, cu cladiri construite in cel mai pur stil gotic si baroc si nenumarate parcuri.


Karlovy Vary - Tratament! de la 299ÔéČ
Karlovy Vary - Tratament!

VizeVersiune de tipar