Catalog

Maldive

Cetățenilor Republicii Moldova nu le este necesara viza pentru vizitarea Insulelor Maldive cu scop turistic pe un termen pînă la 30 zile.

MaldiveMaldiveMaldiveMaldive

Capitala

Male

Geografia

Clima - Cald tropical
Locaţie - Oceanul Indian
 

Suprafaţa

298 kм²

Populaţie

298 968

Oraşele

Male

Valută

Rupie

Viza

necesara (se obtine la aeroport)

Fusul orar

UTC + 5

Prefixul ţării

+960

Limbe

divehi, engleza

 

Consulatul Moldovei

 

+37322 690990

Arhipelagul Maldive - reprezinta un paradis tropical, ce se intinde pe o suprafata de 90000 de km patrati in Oceanul Indian, la 500 de km departare de capul sud al Sri Lanka si India. Este format dintr-un grup de 26 de atoli, formati din peste 1100 de insule din care 202 sunt locuite si numai 80 reprezinta destinatii turistice.

Cele peste 1000 de insule de coral au ca baza formatiuni stancoase, formate in urma cu 60 de milioane de ani.
Maldive are propria istorie, limba, cultura, traditie si a fost influentata si de cultura britanica, araba, indiana si din Sri Lanka. 

Populatia sa e formata din populatia de religie budista care a migrat din India meridionala si din Sri Lanka intre sec IV si V.
Maldive are cea mai mica altitudine din lume, cu o maxima de 2,3 m.

nsulele Maldive reprezinta singurele locuri din lume unde pot fi privite balene, printre care si balena albastra, cel mai mare mamifer de pe pamant si delfini.
Multe dintre hotelurile de aici organizeaza programe speciale pentru cei ce vor sa cunoasca mai indeaproape stilul de viata al delfinilor si organizeaza croaziere pentru a le admira spectacolul.

Pentru cei ce vor sa descopere lumea subacvatica se organizeaza plimbari cu submarinul printre atoli, snorkeling si scuba-diving.

Capitala Insulelor Maldive e Insula Male, aflata la sudul atolului Male Nord.


ins. Maldive - Paradisul Oceanul… de la 750 USD
ins. Maldive - Paradisul Oceanului Indian!

VizeVersiune de tipar