Catalog

Grecia

Cetatanii Republicii Moldova, detinatori de pasapoarte biometrince nu necesita viza pentru calatorii de scurt timp in statele Uniunii Europene.

GreciaGreciaGreciaGrecia

Capitala

Atena 

Geografia

Clima: subtropicala - mediteraneana
Locaţie: sud-estul Europei

Suprafaţa

131.957 км² 

Populaţie

10.964.020 

Oraşele

Atena, Pireu, Thesaloniki

Valută

Euro 

Viza

necesara 

Fusul orar

UTC +2 

Prefixul ţării

+30 

Limbe

Greacă, engleză

Consulatul Moldovei

Atena, Nea Filothei, G. Bacou 20

Tel.: (+30)210699-03-72

Fax: (+30)210699-06-60

In Grecia, va aflati la rascruce de culturi, culori si civilizatii, veti simti grandoarea de istorie si caldura de a fi in partea sudica a Europei, sa descoperiti pe neasteptate un proces de evolutie de gandire, de influenta si de experienta.

O tara cu un trecut istoric unic, bogat, locuit de oameni uitindu-se cu incredere si optimism in viitor. O tara care, desi statistic mica, este uriasa in diversitatea ei. Un peisaj care ne-a dat mii de imagini de carti postale, dar ramane incredibil de vibranta si imposibil de uitat. 
Grecia este o tara de contradictii frumoase, o calatorie constanta in timp, de la prezent la trecut si inapoi. 
Plimbarea prin plantatiile de maslini, prin intermediul sit-urilor vechi. Deplasarea la grupurile de insule slab populate. Calatoriile de la plaje stancoase la munte si de a explora peisajul va vor taia rasuflarea. 
In Grecia, imaginile devin mai mult decat niste imagini ce se vor  transforma in realitate.

Lasati-va sedusi de Grecia. 

Vizitatorii sunt atraşi de această ţară prin plajele insorite de vara, viata de noapte, locuri istorice şi naturale, saloan de frumusete, spa-uri.

Sezonul de varf este iulie-august, iar cea mai mare parte a turiştilor şi a industriei turistice sunt concentrate în Creta, Dodecanese, Cyclades, de Vest şi insulele greceşti, şi, într-o măsură mai mică: Peloponnese, peninsula Halkidiki şi în Macedonia.

De cele mai multe ori, prima data cand ajung vizitatorii in Grecia, au anumite imagini in minte si sunt surprinsi sa descopere o tara cu o astfel de diversitate regionala si arhitecturala. Regiunea (Cyclades Islands) este celebra pentru culoarea alba, casele si fermecatoarele biserici albastru-domed, si nu e doar singura caracteristica a tarii. Arhitectura variaza foarte mult de la o regiune la alta in functie de istoria locala. Vizitatorii vor gasi arhitecturi neoclasice in orasele Ermoupolis si Nafplio. Influenta otomana in cladiri si Grevena Kozani, alb Cycladic casele pe insula Paros, si colorate pastel, case si biserici baroce pe Corfu.  

Terenul tarii este la fel de variat ca si patrimoniul arhitectural: plaje idilice, lanturi muntoase falnice, vai vinifere, livezi vaste de masline ce se intind in partea de sud, paduri bogate in nord. Grecia are o istorie la fel de variata ca a multor tari, tara este plina cu multe biserici si castele medievale clasice, cat si cu ruine ale templelor.


Halkidiki - Early Booking 2021 de la 135 €
Halkidiki - Early Booking 2021
Circuit: Legendele Olimpului 202… de la 375 €
Circuit: Legendele Olimpului 2021!
Insula Thassos cu autocarul de la 240 €
Insula Thassos cu autocarul
Insula Creta - Insula Zeilor de la 345 €
Insula Creta - Insula Zeilor

VizeVersiune de tipar