Catalog

EAU

Lista actelor necesare pentru obtinerea vizei turistice in EAU (fara prezenta turistului):

1) Pa┼čaport, valabil cel pu┼úin înc─â trei luni de la data expir─ârii vizei; 

2) 1 fotografie color 3x4, tip pa┼čaport 

- Va atentionam ca taxa consulara nu este returnabila!

- Prezenta turistului nu este necesara!

- Viza se elibereaza in decurs de 7 zile!

Taxa consulara – 85 USD/pasaport


EAUEAUEAUEAU

Capitala

Abu Dhabi

Geografia

Clima:subtropical
Locaţie: Pen-la Araba

Suprafaţa

83,600 đ║đ╝²

Populaţie

4,798,491

Ora┼čele

Dubai, Abu Dhabi

Valut─â

Dirham EAU

Viza

necesar 

Fusul orar

UTC +4 

Prefixul ţării

+971 

Limbe

Arab─â, englez─â

 

Consulatul Moldovei

 

+37322 690990

Emiratele Arabe Unite (EAU) se extind pe un triunghi format din apa si uscat, pe flancul estic al Arabiei, aproape de intrarea in golful Persic, cu tarmuri extinse spre vest, spre nord si spre est la granita cu Marea Arabiei. Emiratele au aproximativ 700 km linie costala, inclusiv 100 km in golful Oman. De-a lungul golfului Arabiei coastele sunt formate din insule in larg, recifuri de corali si mlastini de sare. Regiunea  de uscat este caracterizata de intinderi de pietris si zone desertice. Spre est se afla muntii Hajar, aproape de golful Oman, care se intind spre peninsula Musandam, la deschiderea golfului Arabiei. Partea vestica a  federatiei, care apartine in majoritate lui Abu Dhabi, consta in desert si cateva oaze. Una dintre cele mai mari oaze este Al Liwa, dincolo de care se afla desertul Rub al-Khali.

Este o federa╚Ťie a celor ╚Öapte emirate, cu un sistem juridic bazat pe Constitu╚Ťia din 1971, f─âr─â alegeri ╚Öi partide politice. Fiecare emirat are o considerabil─â autonomie politic─â, juridic─â ╚Öi economic─â.

Petrolul este principala surs─â de venit ╚Öi componenta esen╚Ťial─â pentru PIB-ul na╚Ťional. Dependen╚Ťa petrolier─â a economiei îngrijoreaz─â guvernul, pentru c─â economia se bazeaz─â de diferitele derivate ale petrolului. Se estimeaz─â c─â ╚Ťara mai are rezerve de petrol pentru înc─â 50 de ani.


Dubai - zbor din Odesa de la 630 EUR
Dubai - zbor din Odesa

VizeVersiune de tipar