Catalog

România

Cetatanii Republicii Moldova, detinatori de pasapoarte biometrince nu necesita viza pentru calatorii de scurt timp in statele Uniunii Europene.

RomâniaRomâniaRomâniaRomânia

Capitala

Bucure┼čti

Geografie

Clima - temperat continental
Locaţie - partea de sud-est
a Europei Centrale 

Suprafata

237 500

Populaţie

21 498 616

Ora┼če

Bucuresti, Iasi, Constanta

Valut─â

Lei (RON)

Visa

necesarđ░

Fusul orar

UTC +2

Prefixul ţării

+40

Limbi

român─â, englez─â

Consulatul Moldovei

Bucure┼čti, Aleea Alexandru 40
TEL:+4021 230 04 74
FAX:+4021 230 77 90

Romania e situata la intersectia Europei centrale, de sud si de vest, invecinandu-se cu Ucraina si Republica Moldova in nord si est, cu Ungaria si Serbia la vest, Bulgaria la sud si are iesire la Marea Neagra in sud-est. Din punct de vedere geografic Romania e impartita in patru zone: Transilvania, Moldova, Tara Romaneasca si Dobrogea. 

Frumusetea Romaniei este magnifica datorita numeroaselor monumente, traditii si locuri culturale mostenite, fiind unicul loc din lume care mai pastreaza o serie de manastiri Ortodoxe cu un exterior remarcabil si cu fresce interioare, din timpuri medievale. Datorita unicitatii si valorii acestora, au fost adaugate in Lista Internationala a Mostenirilor a UNESCO.

Capitala Romaniei este Municipiul Bucuresti, supranumit si Micul Paris. Acesta reprezinta principalul centru politic, administrativ, economic, stiintific si cultural al tarii.

Casa Poporului - e probabil cel mai mare simbol al orasului si e situat in partea centrala a acestuia. Aceasta se intinde pe o suprafata de 330000 m patrati, fiind inscrisa in Cartea Recordurilor la capitolul Cladiri Administrative, pe locul doi dupa Cladirea Pentagonului. Cladirea are aproximativ 1000 de incaperi, din care 440 birouri, 30 de sali si saloane, restaurante, numele incaperilor fiind alese dupa 1989 si invoca evenimente importante din istoria tarii sau nume ale personalitatiilor marcate ale tarii.

Castelul Bran - e pozitionat intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, fiind un loc care atrage mii de turisti datorita legendei Contelui Dracula, desi izvoarele istorice sustin ca Vlad Tepes a trecut o singura data pe aici in drum spre Brasov. Castelul Bran, in traducere Poarta, a fost o fortareata cunoscuta sub numele Dietrichstein, construita de Ordinul Cavalerilor Teutoni. Incaperile muzeului adapostesc colectii de caramica, mobilier, arme si armuri, iar in curte are un muzeu al satului ce prezinta viata taranilor din zona si traditiile din zona Rucar-Bran.

Constanta - reprezinta principalul port al tarii. Litoralul Marii Negre e una din cele mai importante zone turistice ale Romaniei. Acesta se intinde in tara pe o lungime de 224 de km. Marea Neagra e a treia mare europeana ca intindere si a adoua ca adancime. In apele acesteia nu exista curenti, plante sau pesti periculosi iar in timpul verii temperatura acesteia ajunge pana la 25 de grade. 

Brasovul - este un important centru cultural, industrial si universitar si unul dintre principalele centre turistice din tara. Acesta e impartit in doua zone distincte: zona de influenta baroca situata la poalele Tampei si zona rezidentiala a orasului. Orasul vechi, cartierul Schei e locul unde pot fi vazute case si obiecte vechi in special din domeniul religios.


Hai la ski - ROMANIA! de la 160ÔéČ
Hai la ski - ROMANIA!

VizeVersiune de tipar