Catalog

Slovacia

Cetatanii Republicii Moldova, detinatori de pasapoarte biometrince nu necesita viza pentru calatorii de scurt timp in statele Uniunii Europene.

SlovaciaSlovaciaSlovaciaSlovacia

Capitala

Bratislava

Geografia

Clima: Continentala
Locatie: Europa Centrala

Populaţie

5.414 mln

Orasele

Bratislava, Kosice

Valut─â

Euro

Viza

fara viza

Fusul orar

UTđí +1

Prefixul ţării

+421

Limbe

slovaca, englez─â

Consulatul Moldovei

Budapesta, strada Ady Endre 16

Tel.: + 36-1-336-3450 

Fax: + 36-1-209-1195

Slovacia se situeaz─â în Europa Central─â ╚Öi de Est ╚Öi se învecineaz─â cu Republica Ceh─â ╚Öi Austria la vest, Polonia la nord, Ucraina la est ╚Öi Ungaria la sud. Mun╚Ťii Carpa╚Ťi predomin─â jum─âtatea nordic─â a ╚Ť─ârii ╚Öi includ Mun╚Ťii Tatra, care reprezint─â o cump─ân─â de ape ╚Öi o frontier─â natural─â între Slovacia ╚Öi Polonia. În jum─âtatea sudic─â a ╚Ť─ârii, relieful este definit de lunca Dun─ârii.

Principalele atractii turistice: Explorati capitala Bratislava si centrul istoric (Stave Mesto), Castelul Bratislava din secolul XV si Galeria Nationala Slovaca de pe malul apei. Admirati faimosul castel ruinat, Devin, aflat la 9km nord-vest de capitala. In apropiere de acest loc germanii au suferit infrangeri dureroase in 864 si 871, zona fiind foarte importanta pentru Slovacia. Indreptativa spre tinuturile deluroase - Tatra Inalta, Tatra Joasa si Parcul National Mala Fatra va ofera o abundanta de viata salbatica, pante de munti si lacuri. Balaciti-va in statiunea Aqua City din Popran, care va ofera numeroase piscine termale, tratamente spa si crioterapie, in cadrul careia corpul este racit intr-o camera cu -121°C. VizeVersiune de tipar