Catalog

Turcia

TurciaTurciaTurciaTurcia

Capitala

Ankara 

Geografie

Clima - subtropicala
Locaţie - Asia de Vest

Suprafata

780 580 

Populaţie

72 500 000 

Oraşe

Istanbul, Ankara, Izmir 

Valută

Lira turcească 

Visa

-

Fusul orar

UTC +2

Prefixul ţării

+90 

Limbi

turcă, engleză

Consulatul Moldovei

Ankara, Kaptanpaşa 49
TEL:+90312 446 55 27
FAX:+90312 446 58 16

Turcia este o tara cu o mostenire culturala foarte mare. Ea a stat la baza nasterii unor civilizatii majore ca Imperiul Bizantin si Imperiul Otoman. Datorita pozitionarii sale strategice, unde cele doua continente se unesc, Turcia este un amalgam de traditii vestice si estice, deseori descrise ca o punte intre cele doua civilizatii.

Printre prim ele obiective turistice se numara Istambulul cu fabuloasele regi uni istorice si viata culturala impresionanta. De asemenea nu trebuie ratate ruinele oraselor greco-romane, care s-au pastrat destul de bine de-a lungul timpului, cum ar fi Ephesus si Pergamon, dar nici statiunile de pe malul marii, cu plajele frumoase, in care persista zi si noapte placerile hedoniste.

Pentru aventurieri raman inca de descoperit frumusetea salbatica a Platoului Anatolic, peisajul incredibil de erodat al Cappadociei si atmosfera enigmatica a ruinelor hitite. Aici poti incerca o experienta minunata privindu-i pe dervisi rotindu-se ametitor in stare de extaz.

Oriunde turistii calatoresc in Turcia li se ureaza un bun venit calduros. Turcii au o puternica traditie ospitaliera si ii intampina cu expresia Hos Geldiniz, ceea ce inseamna Venirea ta ne aduce fericire!Antalya - zbor din Chisinau! de la 230€
Antalya - zbor din Chisinau!
Istanbul - Excursie! от 165 евро
Istanbul - Excursie!

Versiune de tipar