Catalog

Indonesia

Lista actelor necesare pentru obtinerea vizei turistice in Indonezia (fara prezenta turistului):


1) Pa┼čaport, valabil cel pu┼úin înc─â trei luni de la data expir─ârii vizei; 

2) 1 fotografie color 3x4, tip pa┼čaport 
3) Formularul de cerere completat lizibil ┼či integral cu caractere latine (oferit de agentia de turism);

4) Rezervare de bilet avia, autocar tur-retur. Dac─â solicitantul c─âl─âtore┼čte cu autoturismul – certificatul de înmatriculare, permisul de conducere, cartea verde în original ┼či copiile (oferite de agentia de turism);
5) Confirmare din partea hotelului despre achitarea complet─â în avans. Aceast─â confirmare trebuie s─â fie emis─â de c─âtre hotel ┼či s─â con┼úin─â datele de contact, voucher-ul în original, ┼či copia, ┼či contractul cu agen┼úia de turism. (oferite de agentia de turism);

6) Dovada mijloacelor financiare proprii (extras din cont bancar în original)


- Va atentionam ca taxa consulara nu este returnabila!

- Prezenta turistului nu este obligatorie!

- Cosulatul este in drept sa va ceara si alte acte in afara celora mentionate mai sus

- Viza se elibereaza in decurs de 7 zile!


Taxa consulara – 75 €

IndonesiaIndonesiaIndonesiaIndonesia

Capitala

Jacarta

Geografia

Clima: ecuatorial ┼či subequatorial oceanic
Loca┼úie: sud-estul Asiei 

Suprafaţa

1 919 440 kđ╝²

Populaţie

229 965 000

Ora┼čele

Djacarta

Valut─â

rupii

Viza

necesara

Fusul orar

UTC +7

Pref ixul ţării

 +62

Limbe

mai multe dialecte Indoneziene, engleza

Consulatul Moldovei

+37322690990

Relieful este variat, de la vârfuri de peste 5.000m pân─â la plaje întinse, râuri ╚Öi lacuri, care sunt ad─âpostul unei faune ╚Öi vegeta╚Ťii variate ╚Öi luxuriante.Indonezia este cel mai mare arhipelag din lume, are 18.108 insule dintre care 6000 nelocuite, ╚Öi este situat─â în sud-estul Asiei la nord-vest de Australia. Insulele sunt dispersate în Oceanul Indian ╚Öi Oceanul Pacific, ocupând 5.100 de km din linia ecuatorului (aproape o optime din circumferin╚Ťa p─âmântului).

Are o clim─â tropical─â, cu dou─â sezoane - ploios ╚Öi secetos, nu are anotimpuri iar umiditatea este foarte ridicat─â.În Indonezia se întâlnesc de asemenea din bel╚Öug plante tropicale, inclusiv renumita Rafflesia arnoldi, cea mai mare floare din lume ╚Öi Amorphophallus tatinum, cea mai mare inflorescen╚Ť─â a genului.

Deoarece aici se întâlne╚Öte una dintre limitele geografice cele mai remarcabile în ce prive╚Öte distribu╚Ťia animalelor, în Indonezia se reg─âsesc numeroase specii diferite de animale.

Dragonul de Komodo (Varanus komodoensis) a fost desemnat─â drept specia na╚Ťional─â indonezian─â, Siluk/Arwana (Scleropage formossus) - animal fascinant, iar ╚Öoimul Elang Jawa (Spizaetus bartelsi) - specie rar─â (în primejdie).

Data de 5 noiembrie a fost declarata Ziua Na╚Ťionala a Florei ╚Öi Faunei.Are aproximativ 400 de vulcani dintre care 130 sunt activi. Cel mai renumit vulcan este Krakatau, a c─ârui erup╚Ťie în 1883 a facut 36.000 de victime distrugând aproape în totalitate insula. Cel mai înalt vârf este Puncak Jaya (5 030m), face parte din lan╚Ťul muntos Sudirman din insula Irian Jaya.

Datorit─â vulcanilor activi ╚Öi a pl─âcilor tectonice pe care se situeaz─â, Indonezia este ╚Ťara cu cea mai mare activitate seismic─â ╚Öi vulcanic─â.VizeVersiune de tipar